Het Kamp imageHet Kamp image
Badcoach is ondertussen een vaste waarde tijdens de zomermaanden.
Gedurende het kamp geven zowel spelers, trainers als de Operational Crew het beste van zichzelf om er een topkamp van te maken.
Reeds vanaf de eerste editie is het kamp opgebouwd rond een 7-tal steunpilaren:

1. Individuele training door buitenlandse trainers (Denemarken, Nederland, Duitsland, Polen, Belgie, ...)
Individuele begeleiding door veel trainers, daar gaan we voor. Onze trainers kwamen uit verschillende Europese landen, onder andere uit : Denemarken, Finland, Polen, Duitsland, Nederland … Deze mix aan ervaring en verschillende manieren van training geven, zorgt ervoor dat je op een andere manier inzicht zal krijgen en dat je meer input (focuspoints) kan verzamelen tijdens de trainingen. We vinden het belangrijk dat je tijdens het kamp op een andere manier naar de trainingen gaat kijken, kritischer wordt, gulziger wordt in het opnemen van informatie, actiever wordt in het gebruiken van je trainer om zoveel mogelijk informatie te verkrijgen.
Met zoveel badmintonkennis aanwezig is dit het ideale moment om deze manier van trainen uit te proberen en beslag te leggen op de coaches.
Deze manier van werken zorgt ervoor dat je gedurende het kamp meer input krijgt om je spel te verbeteren dan dat je in een heel jaar op je club zal krijgen.
Het trainingsprogramma wordt telkens afgesteld op de samenstelling van de groep.
Doorgaans is dit de basis van het verloop van de dag :

Voormiddag : geïndividualiseerde groepstraining.
Een groepstraining maar met specifieke, individuele aandacht per veld/speler. De spelers krijgen dezelfde basis, maar per veld kan er door elke trainer bijgestuurd worden. Dit kan zijn dat de oefening moeilijker dan wel makkelijker gemaakt wordt. Omdat we werken met veel trainers (4 tot 6 voor 6 velden), is er constant aandacht voor elke speler en kan er heel de training door aangepast worden.
De reden waarom we in de voormiddag wel nog in een soort van groep trainen, is om de verbondenheid tussen te spelers te bevorderen.
Namiddag : individuele training
In de namiddag worden er groepen gemaakt per veld. We maken de groepen zelf op, gebaseerd op niveau en eventueel op onderwerp(en) van training. We zorgen er ook voor dat er dagelijks met andere spelers getraind kan worden ...
Door deze constant veranderende samenstelling zal je trainingen hebben waarbij je met gelijkwaardige, iets betere of iets minder goede spelers zal trainen.
Waarom ook trainen met iets minder goede spelers dan jezelf? Dit is voor ons de manier om onze spelers aan te leren dat zelfs tijdens een training met iets minder goede spelers ze ook dan perfect aan de ontwikkeling van hun eigen spel kunnen werken. We leren hoe ze deze training kunnen gebruiken om zelf focuspoints in hun spel leggen. Want wanneer je na het kamp terug op je club komt, zal je daar tijdens de trainingen ook wel eens 'sparren' met iemand die misschien net iets minder goed is. En met deze vaardigheid worden ook die trainingen extreem waardevol.

2. Vers, lekker en gezond eten, bereid door eigen huiskok
Goed trainen wil zeggen dat je veel en gezond eten nodig hebt. Badcoach Summer Camp is door de jaren heen niet alleen bekend geworden voor zijn individuele aanpak van de spelers, maar ook voor de kwaliteit van het eten. Zo voorzien we de hele dag door vers fruit (watermeloen, appel, peer, abrikoos, druiven, bananen, appelsien, komkommer, ...), versnaperingen en onze alom bekende broodpudding (als het geen 35+° is). Daarnaast zijn ook de hoofdmaaltijden zeer belangrijk.
Onze eigen kok zorgt voor een uitgebreid en gevarieerd menu.
Ondertussen zijn onze gerechten uitgegroeid tot echte klassiekers. Zo is er onze heerlijke huisgemaakt spaghetti bolognese, hebben we onze verse groentjes met kip, rijst en optioneel een lichte currysaus of bieden we verschillende soorten aardappelpuree (wortel, spinazie, gewoon,...) of gebakken patatjes aan met in de oven gebakken fishsticks.
’s Middags kan het al eens wat frivoler met een boeren omeletje, huisgemaakte pizzabroodjes, smoskes, een koude pasta- of rijstsalade of een vers klaargemaakt lookbroodje als vier-uurtje. Het mag duidelijk wezen : eten vinden we superbelangrijk en juist daarom verliezen we niemand uit het oog, ook niet onze vegetariërs en mensen met allergieën. Iedereen krijgt de mogelijkheid tot een gevarieerde maaltijd om de lege tank na een goede training terug aan te kunnen vullen.

3. Nieuwe Yonex shuttles voor maximaal trainingsrendement (Aerosensa 30)
De kwaliteit van de trainingen staat centraal op het kamp. Geen gewone groepstrainingen maar individuele aandacht. Goede trainers zijn er, de tijd om individueel te trainen ook. En dus mogen goede shuttles niet ontbreken. Ook dit jaar zal YONEX als sponsor het kamp mee ondersteunen en zullen we kunnen rekenen op zoveel nieuwe shuttles als jullie nodig hebben. Want techniek trainen met kapotte shuttles ? Neen, daar geloven wij nog altijd niet in.

4. Badcoach community sfeer
De derde hoofdpijler van het kamp (kwalitatieve training was één, het eten was twee) is de sfeer tussen de spelers onderling, maar ook tussen spelers en trainers. Op het kamp is iedereen gelijk. Speel je al 15 jaar? Heb je al x aantal nationale jeugdtitels, of speel je gewoon bij je club? Maakt voor ons helemaal niets uit. We zijn hier allemaal om onze favoriete sport uit te oefenen en veel bij te leren. Hard trainen, samen de hal onderhouden, samen eten, kortom 1 grote familie waar iedereen deel van uitmaakt ... Een grote gezellige bende bijeen die er SAMEN zowel op als naast het veld een superweek van maken. Een echte, hechte groep die voor elkaar zorgt en die er samen een topweek van maken. Voor veel spelers is dit een belangrijk onderdeel geworden van hun motivatie om naar het kamp te komen. De trainers en spelers sparen dan ook geen moeite om ervoor te zorgen dat iedereen zich thuis voelt.

5. Individuele slaapkamers
Rust is een belangrijk aspect tijdens een hele week training. Op het Badcoach Summercamp heeft iedereen zijn eigen kamer. Overdag kan je hier tot rust komen als dat nodig is, 's nachts kan je in volledige rust jezelf terug opladen voor de volgende dag !

6. Gepersonaliseerd Yonex Shirt voor elke Badcoach'er
Onze hoofdsponsor YONEX zorgt voor een leuk aandenken voor iedereen. Je komt aan op zondag, past het shirt en tegen ten laatste vrijdag zorgen we ervoor dat jouw (achter)naam op het enige echte ‘badcoach-summercamp-shirt’ staat. Een mooi aandenken aan uw deelname aan het kamp. Bovendien krijgt iedereen ook nog een echt badcoach gripje…

7. De sporthal als uw 'vakantie'huis
De sporthal is 100% van ons. Geen andere sporters die gebruik maken van de hal, geen verhuis naar een slaapplaats wat verder op, geen obligatoire wandeling naar een eetzaal wat verder op om je beentjes onder tafel te schuiven ...
Nee, alles wat we nodig hebben bevindt zich in hetzelfde gebouw: de hal, de douches, de slaapkamers, de bar, de eetzaal, de keuken…Buiten beschikken we over een groot bos, een rugbyveld, een voetbalveld, ... Kortom, meer dan ruimte genoeg...