TRAINEESHIP Volg stage op het Badcoach Summer Camp

NIEUW!  Opleiding TrainerNIEUW!  Opleiding Trainer
Vanaf 2020 gaan we terug beginnen met een trainersopleiding.De opzet van het traineeship is om nu ook met andere trainers te doen wat we met onze eigen vaste badcoach trainers gedaan hebben. Bij de start van het kamp hebben Andreas en mezelf trainers uitgekozen, deze uitgenodigd om op het kamp te komen als trainer en ze dan verder opgeleid. Tactisch, technisch maar ook op het gebied van oa. personal skills. Hoe met spelers omgaan op training en daarbuiten, hoe creëer je een leuke sfeer op een kamp, hoe begeleid je sporters.

Exclusief (maximaal 3 trainees per week)
We willen absoluut ook hier 100% voor kwaliteit gaan, en dus kunnen we niet anders dan het aantal plaatsen te beperken. Andreas en ik hebben besloten dat als we het willen doen zoals wij het zien, we maximaal 3 personen per week kunnen toelaten voor deze opleiding. Dat is in onze ogen het absolute maximum om de trainers maximaal te brengen wat we voor ogen hebben. Trainers kunnen zich aanmelden en op basis van de aanmeldingen zullen we een selectie maken van de trainers die kunnen deelnemen.

On the Field opleiding
In deze opleiding word je dus echt een ‘part of the trainingstaff’. Per dag zal je een eigen mentor krijgen (iemand van de vaste trainers) die je onder zijn vleugels zal nemen. Hij of zij zal die dag uw hoofdklankbord zijn. Dit houdt in dat die persoon je zal begeleiden en meepakken die dag. Je zal aan zijn of haar zijde lopen tijdens de trainingen, je zal hem of haar heel de tijd vragen kunnen stellen, en je zal (na enige tijd) samen trainingen kunnen voorbereiden en geven.Het is dus geen kant-en-klaar boekje dat we gaan aflezen. Maar een hands-on training on the field. Overdag is je mentor in principe je go-to, maar ook alle andere trainers staan paraat om je met eender welke vraag te helpen, ook zaken die je meegenomen hebt van je eigen (club)trainingen. Als je op zoek bent naar een opleiding waar je een hele dag kan gaan zitten en gewoon luisteren naar een voorgekauwde materie, dan ben je bij ons niet op het juiste adres.

Niet 1 instructeur voor 20 trainees, maar 7 instructeurs voor 3 trainees
Zoals gezegd krijg je per dag een (andere) mentor toegewezen, maar ook alle andere trainers zijn heel de tijd voor u beschikbaar. Tijdens de trainingen is je toegewezen mentor je aanspreekpunt. De tijd tussen de trainingen zal je merken dat alle trainers je onder hun vleugels zullen nemen. Vooral ’s avonds zullen er technische, tactische en leerrijke onderwerpen besproken worden.

Part of the Team
Het doel van deze opleiding is dat je een part of the team wordt. Je wordt dus effectief opgenomen in onze trainersgroep. Dit wil zeggen dat we je integreren in alle aspecten van het kamp. Dit houdt in dat je deelneemt aan de dagelijkse trainersvergadering. Een meeting waar de gehele dag overlopen wordt, zowel het globale verloop van de dag, als de trainingen, als spelers individueel. Dit kan gaan over specifieke technische, tactische issues waar er bij die speler specifieke aandacht nodig is, of algemene zaken waardoor je meer uit de speler kan halen tijdens training. De opleiding voorziet ook dat je ingeschakeld wordt (ieder op zijn tempo) in de trainingen. Op het einde van het kamp zal je je eigen individuele training verzorgen (bijgestaan door je mentor).

Je inspanningen worden beloond met het Badcoach Trainer Certificaat (BTC)
Het certificaat is het bewijs dat je hebt deelgenomen aan de opleiding. Voor onze Nederlandse vrienden zullen we ook dit jaar weer bij Badminton Nederland een erkenning aanvragen, zodat de opleiding ook kan dienen voor je trainerserkenning. Bovendien zal op onze site van Badcoach een lijst verschijnen met alle trainers die deze opleiding gevolgd hebben. Zo kunnen clubs zien dat je effectief de opleiding gevolgd hebt, wat in vele gevallen toch een troef zal zijn.

Kampshirt
Ook voor onze trainees, net zoals voor onze vaste trainers, zal er een persoonlijk shirt voorzien worden. Een mooi aandenken aan de opleiding.

Wat houdt het traineeship concreet in
Van zondagavond tot vrijdagavond wordt u ondergedompeld in een totale badmintoncultuur. Onze staf is een wel doordacht en uitgezochte groep van badmintonfreaks die u een massa informatie kunnen aanreiken.
Om 8.00u starten we met de ochtendwandeling, een ideaal moment om spelers beter te leren kennen naast het veld. Op een luchtige manier werken aan de groepssfeer waar ook de trainers deel van uitmaken.
In de voormiddag neem je deel aan de 3u durende individuele groepstraining, samen met u voor die dag aangestelde mentor. U bent deel van de trainersstaf, dus u kan ook effectief deelnemen aan de trainingen. Al staat het u vrij om de eerste paar dagen rustig te observeren, analyseren en vooral absorberen.
Na de lunch is er een overlegmoment voorzien tussen trainers en spelers. Uw spelers (die je en uw mentor hebben toegewezen gekregen voor de namiddagtraining) kunnen hun trainers opzoeken om even te overleggen over de namiddagtraining. Het is het moment om als trainer te achterhalen op welke punten de spelers willen werken, welke focuspunten ze naar voren schuiven. Op die manier kunnen jullie als trainer de training maximaal afstemmen op de spelers. Om 23.00u liggen de spelers in hun bed en start de trainersvergadering.
Deze week word je dus helemaal ondergedompeld in badminton. 24/7 In het gezelschap van trainers die badminton ademen. Een betere leerschool is er niet… En dat zeggen we niet zomaar, want de belangrijkste reden waarom onze vaste trainers elk jaar terugkomen naar het kamp, en er zelfs naar uitkijken is dat ook wij als trainers elk jaar nog heel veel van elkaar opsteken. De discussies, gespreken, besprekingen die we tijdens het kamp voeren zijn voor ons ook nog steeds heel erg leerrijk en vormen ook voor ons nog steeds een inspiratiebron om het volgende seizoen aan te vatten.